söndag 28 juni 2009

Summertime

Igår togs årets första dopp i Finjasjön. Det mesta av algerna har försvunnit och vattnet hade nått en temperatur på 20,5 grader förtäljde en herre med termometer. Det kändes inte jättevarmt så här första gången, men det svalkades härligt. Hoppas vädret håller i sig så det kan bli några kvällsdopp kommande vecka.
Idag ska Wille fira sin 1-årsdag, så snart beger vi oss iväg mot Vilshult.

fredag 26 juni 2009

Practice


Då var fotograferingslärandet igång.
Efter att blivit invald som suppleant i styrelsen för Stattena kolloniförening tog jag kameran och satte mig i bilen för ett liten kvällsutflykt med kamera för att försöka lära mig att lyckas ta några bra bilder. Reslutatet av de två (enligt mitt omdöme) bästa bilderna kan ses här.


Tyvärr kanske (?) jobbar jag som alltid - learning by doing without reading! Kanske ska jag läsa lite i manualen - borde ha fått med mig några fler bra bilder hem. Och nu behövs ett stativ införskaffat. Att hålla kamerat helt still var inte så lätt.

Kommentera gärna bilderna.

torsdag 25 juni 2009

Irn-Bru


Igår var det då dags att åter njuta av Skotts läskeblask. Tack vara mina underbara vänners trip till United Kingdom kunde jag igårkväll avnjuta ett glas Barr Irn-Bru. Denna best-seller från Skottland.

Färgen - som synes hemskt orange
Doften - tja ungefär som Bamse-tandkräm
smaken - blanda Trocadero (förövrigt en av mina svenska favoritläskar) och Bamse-tandkrämen.

Låter det udda? Vem har sagt att Skottar inte är ett märkligt folk. Själv råkade jag bara köpa drycken för några år sedan och visst var den god, but I could live without it.

Cheers!

torsdag 18 juni 2009

Victory


Äntligen! Tre år av träning har nu gett resultat.

Sveland Försäkringar är kungar i brännboll.
IT-leverantören Atea har inbjudit oss i brännbollsturnering i nu fyra år. Fösta året gick inget bra, en näst sista plats om jag inte missminner mig. Året därefter hamnade vi på en tredje plats (räknat bakifrån, inte så lyckat då heller alltså), förra året kom vi på delad tredje plats för att 2009 bli segrare över 10 andra lag.
Sorry SonyEricsson, men ni måste ändra taktik till nästa år!

Väl mött då!

onsdag 10 juni 2009

Gone baby, gone

Jodå, Polisen fick rätt. Bilen är borta. Endast ett lock från en reservdunk kunde hinnas på marken....och grannens mur är fortfarande fördärvad. F***ing drugdealers!

tisdag 9 juni 2009

Crime scene evidence


Call 911 immediately! Pusher in my ghetto!

Jaha, på väg hem från efter ett litet besök i Olofström blir man uppringd av grannen. "...bli nu inte orolig" "Nehe, men då ska du inte säga så" tänker jag. Det står en Saab utanför er tomt som krockat i vår mur. Polisen har varit här och bilen är stulen (eller lånad i alla fall). Knarkarna kommer nog och hämtar den i natt resonerar Polisen. Jaja, nej men vi larmar ordentligt i natt och hoppas bilen inte kör in i vårt staket och så försöker vi sova gott.

God natt!
Tack för att ni finns, kära grannar!