måndag 5 oktober 2009

Porrarp is gone...


Idag kan man på Norra Skånes hemsida läsa följande och det förklarar ju varför jag inte såg skylten igårkväll på väg hem:

Någon har tagit med sig Porrarp

Vägskylten som visar till Porrarp är försvunnen.

Utan att gissa alltför djärvt kan man misstänka att skylten stulits med tanke på de rika associationer som namnet Porrarp kan ge för den som är på det humöret.
En som dock håller sig för skratt är Birgitta Svensson som bor längs Gamla Porrarpsvägen.
– Jag tror att den varit borta cirka en vecka. Det är viktigt att den finns där så folk hittar hit, säger hon.

Ansvarig projektledare åt vägverket för området är Jan Nordstrand. Han känner inte till att skylten är borta, men lovar se till så att en ny kommer upp.
– Det förekommer att älg och vildsvinsskyltar försvinner. Under de tre åren jag ansvarat för sträckan har dock inte Porrarpsskylten stulits.

Vad betyder då Porrarp?
– Ja inte något särskilt sexigt i alla fall. Det förklarar Carl-Erik Lundblad på dialekt-och ortnamnsarkivet i Lund.
– Troligast är att namnet har med substantivet "purra" som betyder risig buske, eller risigt träd att göra. Och arp betyder torp så troligaste förklaringen till Porrarp är torpet med de risiga träden, eller buskarna förklarar han.

Gimme some Rock'n'Roll


Helgen har gått i nöjets tecken. Efter en dags arbete på kontoret på Kungsholmen väntade en helg i Stockholm.
Ett snabbt besök på svärfars brandstation på Malmskillnadsgatan för att bli av med lite packning sedan började fredagkvällen med god mat på restaurangen Harry B James. En "Mr James Texas Style Steak" samt en Staropramen fyllde senare väl ut magensäcken.
Därefter åkte vi hem med nyinköpta bullar till svärföräldrarna för att avnjuta lite kaffe.
Efter en lång sovmorgon på lördagen var det på eftermiddagen dags för helgens höjdpunkt "Buddy Holly musical" med Brolle. Jag visste inte riktigt vad denna handlade om och så här i efterhand handlade det mest om att få lyssna på Buddys musik med en väldigt kort historia om hans artistliv. Allt var väldigt väl framfört även om jag endast kände igen två låtar under hela musikalen, varav endast en var Buddys låt.
Tankarna gick lite till att förstå hur revolutionen när Rock'n'Rollen kom. Det måste varit otroligt att få uppleva den tiden med allt vad det innebar. Öppna bilar, feta fenor bak på bilarna, LP-spelare i bilen (läs mer om detta i senare inlägg).
Ja, som man visste så dog ju Buddy 1959 endast 22 år gammal men inte tystnade musiken för det. Brolle och de övriga fick hela publiken att resa sig och sjunga och klappa med i de sista nummerna som framfördes.
Efter detta väntade god hemmalagad middag och rött vin mm.
Söndagen var mest att resa hem till Skåne igen. Regn, blåst och oväder mest hela dagen.

Tack för att vi kom hem helskinnade!