tisdag 29 september 2009

Challenge

Fick denna utmaning från min frus blogg och antar utmaningen.

Regler:
Det här är svårare än du tror! Kopiera detta till din blogg, utmana 5 personer och berätta det för dem. Varje svar måste börja med första bokstaven i ditt namn! Alla svar måste vara riktiga, hitta inte på ord! Om personen som utmanade dig har ett namn som börjar med samma ord som ditt får du inte ge samma svar som han/hon gjort. Du får heller inte skriva samma svar två gånger eller skriva ditt eget namn som svar (förutom på fråga 1)! Lycka till!


1. Vad heter du? Stefan
2. Ett ord på fyra bokstäver: Sten
3. Flicknamn: Sofia
4. Pojknamn: Sigvard
5. Yrke: Sopåkare
6. Färg: Svart
7. Klädesplagg: Strumpa
8. Mat: Spagetti och köttfärssås
9. Sak i badrummet: Spegel
10. Plats/stad: Stockholm
11. En orsak att vara sen: Somnat om
12. Något man skriker: Skit
13. Film: Sällskapsresan
14. Något man dricker: Saft
15. Band: Streaplers
16. Djur: Skata
17. Gatunamn: Stobygatan
18. Bil: Subaru
19. Sång: Sommar och sol

Jag utmanar de som vill prova på denna utmaning.

torsdag 24 september 2009

Not twice but once again...


Idag var det då dags igen. Polisen verkar ha fått ögonen på mig.
Åter igen har jag blvit stoppad för rutinkontroll av polisen. Idag fanns även möjligheten att bli stoppad två gång då de stod i båda riktningarna på Helsingborgsvägen i Hässleholm. Men på vägen mot min arbetsplats ville de inte stoppa mig (kanske för att jag körde företagets bil). Idag var det en trevlig manlig polisaspirant som stoppade mig.
Innan han hann säga så mycket informerade jag honom att jag för ungefär två veckor sedan blivit stoppad två gånger, det kommenterades med då är allt i sin ordning idag då med och du vet hur en sådan här fungerar och sträckte fram alkotesten. Jag börjar ju få rutin på det här så allt avverkades väldigt snabbt och vi önskade varandra en trevlig kväll vartvid jag fortsatte hemåt.

Idag har jag även blivit lite rädd i trafiken. På väg till lunchintaget i Hässleholms centrum var den relativt nyexaminerade förarinnan inte riktigt med på noterna och dum som jag var skrek jag inte till att en bil kom bakom en annan bil som låg i högra körfältet. Det var endast ett fåtal centimeter från att få denna bil körandes i uppskattningsvis 70 km/h rakt i bilens vänstersida. Jag hoppas att M tittar sig lite mer för i fortsättningen.

fredag 18 september 2009

Poor Danish children

(SVT Text)
Det blir ingen tv-julkalender i danska DR2 i år. Det står klart efter att cheferna bestämt sig för att den inte är rolig och därför stoppat den. Kalenderns producenter tyckte däremot att det var roligt att skapa en julkalender, inspirerad av den amerikanska tv-serien M*A*S*H, som de valde att kalla H*A*S*H. I serien använde man sig av animerade dockor som föreställde danska soldater stationerade i det fiktiva landet Problemistan, där mycket tid går åt till att röka hasch.



Kära danskar, vart är ni på väg. Först Muhammedbilderna och nu detta.
Okej, ni har Christiania i Köpenhamn, men låt det räcka. Jag förstår att DR2 dragit in detta. Jag tror inte era barn vill se på hasch-rökande soldater som åker till Problemistan (gissningsvis en dålig omskrivning av Afghanistan). Att denna "julkalender" inte är stoppad av poliktiska skäl som danskarna hävdar har jag svårt att tro på.

torsdag 17 september 2009

Free trial


Var inne och läste på min bestmans frus blogg och klickade mig vidare för att titta på alla bröllopsbilder som "slideade" förbi.
Där fanns den, annonsen för dig som fortfarande inte hittat den rätta!

Wow! Blond het rysk tjej som väntar på att du ska ringa....
...vänta vad står det i annonsen egentligen "Free trial" på vad?

Free trial Russian woman? (gratisabonnemang på rysk kvinna)
Free trial Dream marriage? (gratisabonnemang på drömbröllop)
Free trial Meet a beautiful Russian woman? (gratisabonnemang på möte med vacker rysk kvinna)

Du singelkille/man som vill veta svaret gå in på dreammarriage.com och berätta vad som är gratis!

måndag 14 september 2009

Stopped by the cop - twice


Idag har något nytt hänt i mitt liv som jag fick rutin på. Att bli stoppad av polisen kan höja mångas nervositet något mer än det vanliga, fast man vet att man är helt oskyldig till något. Jag blev idag stoppad av polisen kl 19.10 på Kristianstadvägen in mot Bromölla där jag skulle möta upp A och H. En helt vanlig allmän kontroll av körkort och vänster bakdäck utfördes, jag fick även göra nykterhetskontroll
- "Du ska blåsa ganska länge 3-4 sekunder, men inte allt vad du orkar".
Jag blåste och blåste och försökte samtidigt räkna sekunderna och hoppades att aparaturen skulle avge en signal när den tyckte att jag blåst tillräckligt, men ack, det pep till när jag slutade blåsa var vid konstapeln sade:
- "Då ska vi se. Jag tror utslaget visar negativt".
Jajemensan gjorde det det och jag fick köra vidare.

Nu fortsatte resan mot målet ICA Maxi i Bromölla. Efter en stund anlände A och H och vi körde hemåt. Nu var jag ju lite förhoppningsfull att kanske, kanske kunna "lyckas" bli stoppad en gång till och javisst 19.25 var det dags igen. Denna gången var jag ju inte nervös alls för jag anade ju att det skulle gå bra även denna gången.
- "Här var det allmän kontroll av körkort och fordon. Ja, det körkortet räcker ju länge till" sa denne trevlige konstapel.
- "Alla bältade i bilen, bra".
- "Och så ska du få blåsa här med"
- "Ja, det gick bra för en kvart sedan på andra sidan vägen, sa jag.
- "Då har du rutin på detta så jag inte behöver berätta hur du ska göra då, varsågod."
Så blåste jag igen, pipet kom och "NEG" visades åter i apparaturen.
- "Ha en trevlig kväll".
- "Detsamma".
Så fortsatte resan hemåt.
Detta händer väl bara en gång i livet? Men nu har jag utökat mina poliskontroller med det dubbla, från två på 14 år till fyra. På samtliga fyra har alkoholkontroll gjorts.

DON'T DRINK AND DRIVE!