onsdag 24 februari 2010

Are they tasting bad?

Detta finns att läsa på www.expressen.se idag:

Nu ska det bli andra (kött)bullar hos Ikea
Det är inte vilka köttbullar som helst som duger åt Ikea.
Nu dumpas matföretaget Findus av möbeljätten.

Köttbullar, gräddsås och lingonsylt är en storsäljare som går hem hos möbelköpare över hela världen.
Men det är inte vem som helst som får lov att trilla de svenska specialiteterna åt Ikea.
Företaget har nu gett familjeägda Dafgårds ensamrätt på att producera deras köttbullar i Europa, uppger Dagens Industri. Det innebär att Findus, som tidigare stod för 40 procent av leveranserna, har dumpats.


Bara en leverantör
- Vi går över till en enda leverantör i Europa för att vi med större volymer kan få lägre pris och samtidigt behålla kvaliteten, säger Ikeas informationschef Ivana Hrdlickova till DI.
Ikeas köttbullsmeny sträcker sig mellan budgetportionen på åtta köttbullar för 16 kronor till lyxvarianten med 20 köttbullar, dricka, dessert och kaffe för 65 kronor.

Personligen hoppas jag det inte smakar värre än det gör idag. Det är inte precis "Mamma Scan köttbullssmak" på Ikea idag, hoppas det blir bättre smak nu. Blir det värre är det slutätet på Ikea för min del!

tisdag 23 februari 2010

Sometimes you finally make a good buy


Tack kära Blocket.se att du finns! Att man sen av ren tur hittar det man behöver kort efter att annonsen är insatt och man hinner ringa först av alla gör att man känner sig rätt nöjd efteråt. Må hända att priset inte var det absolut lägsta, må hända att det fanns en skavank som vi inte såg. Men det var denna vi ville ha. Ikea har ju tyvärr av någon märklig anledning tagit bort denna ur sitt sortiment och ersatt den med en likvärdig fast med två pytte-pytte-små lådor överst och en spegel ovanpå. Vi var inte alls i behov av två smiklådor och en spegel utan den förgångna modellen med en "stor" låda överst. Tack Linda i Hjärup för en bra affär, och Gud vilket mysigt område du bodde i - tillbaka till Hansaatiden.

söndag 21 februari 2010

I'm so tired...



Jag blir så trött. Varje dag får vi läsa om hur illa SJ håller sina tågtider nu när vi fått en snöig vinter. Jag skulle vilja påstå att det är inte mycket fakta i dessa påhopp. Tror ni SJ sköter snöröjningen? Skulle inte tro det. Närmast är det Banverket som borde ha skäll. När du åker lokalbuss och den inte kommer fram i tid eller ställs in pga dåligt väglag är det då bussbolagets fel, nej. I det fallet är det närmast Vägverket eller de kommuner bussarna far igenom. Men vem är det som egentligen ska ha alla skäll? Självklart är det riksdagsmän och kommunledning som har det huvudsakliga ansvaret för dessa situationer. Ingen vet hur mycket snö de kommer en vinter, hur stor budget man ska ha. Nu får alliansen ta skiten, hade vi haft en socialdemokratisk regering hade det sett likadant ut vi hade bara fått gnälla på dem istället. Denna vinter får vi väl alla säga har varit exceptionellt snöig. Ingen ska komma och gnälla på att vi inte fått en vinter! Tyvärr är svenskarna ett rätt gnälligt folk, nu när vi fått vinter - nej då är vi inte nöjda då heller, det är så mycket snö ojojoj vad jobbigt, jag måste skotta varje dag, det är halt ute och kallt.
Acceptera läget, var ute i god tid, stressa mindre, de flesta har förståelse att du blir lite sen pga vädret vi har......och tänk snart kommer sommaren. Ska vi gnälla då med? Det kan ju bli en sommar med 25 grader varmt i tre månader utan en droppe regn....eller så regnar hela sommaren bort. Ja, bara gnäll, gnäll, gnäll och åter gnäll. Suck!

fredag 19 februari 2010

Suddenly at Bjorket

Först var det Vinslöv, sen var det Vinslöv igen. Därefter snackades det om Tyringe.
Nu blir i alla fall Björksäter verklighet. Klicka här för att läsa.

TV-inspelningarna haglar tätt i Göingebygden...

Skönt att det kommer något vettigt att titta på, nu är det bara massa snöprogram från Vancouver i Kanada. Snö har jag utanför dörren, det räcker för mig!

onsdag 10 februari 2010

Danish and Norwegian MGP 2010

Danmarks vinnare till ESC 2010


Norges vinnare till ESC 2010


Vad tror vi om det här då? Nej, Fredrik Kempe. Din norska låt vinner nog inte i år. Danmark har däremot möjlighet att ta höga poäng, men har vi inte hört den förut?

Meatglue


Köttklister, nej tack!
Detta lät som ett förstaaprilskämt, men jag inser att köttindustrin nu försöker lura oss att köpa halvfabrikerat köttbit som ser ut som en äkta vara. Jag hoppas att våra svenska matleverantörer INTE kommer att dra igång denna försäljning. Köttproducenterna vill bara kunna tjäna mer på köttslamsor som normalt inte går att sälja till annat än köttfärs. Tänk dig själv att du köper köttfärs för låt oss säga 50kr/kg, nu ska kötttillverkarna göra egna t ex biffar som går att sälja för 200kr/kg istället. Smart, men etiskt korrekt? Nja. Det är säkert inga risker med att äta detta, men nej!

Kom ihåg dessa ord när du köper kött i fortsättningen: TROMBIN och FIBRIMEX, don't buy!

Detta är TROMBIN/FIBRIMEX: Klister tillverkat av blod
Det är den nederländska tillverkaren Sonac som vill lansera det nya köttklistret i Europa.
Produkten kallas Fibrimex och är tillverkad av blod från gris eller ko. Den består av två olika enzymer som finns i blod:
Trombin, som är ett nyckelenzym i blodets koagulation.
Fibrinogen, ett lösligt protein i blodplasma, som vid koagulation omvandlas till olösliga trådar av fibrin.
Tillverkaren framhåller på sin hemsida att köttklistret gör det lättare att tillverka köttprodukter med jämna former och storlekar. Andra fördelar för producenterna är att det blir mindre spill i produktionen.

måndag 8 februari 2010

It's najs!

Nya Ullared eller Plötsligt i Tyringe

Som vanligt kommer jag att sitta bokad framför TV:n!

Party is on!



Då var festen igång! Och vilken fest! Mest tråkig. Vad minns vi mest?
Här kommer min lista på de fyra bidra som går vidare, två direkt till finalen och två till andra chansen.

Första bidraget till andra chansen blir Sverker Olofsson "ska det vara så här"! Bättre upp kan du, en chans till är du värd.



Direkt till final med full pott går Dolph "Dolphan" Lundgren. Trots skada och playback är du absolut värd en direktkvalificering till finalen - douze points!



Andra bidraget till andra chansen blev scenen. Fräsch, men den bästa genom tiderna? Nja. Håller den måttet en gång till? Andra chansen för dig!

I andra omröstningen så går "Natalie" direkt till final. Vem är denna mytomspunna kvinna egentligen? Bara en vet. Jag citerar honom "It's for me to know and you to find out".

Som vanligt åker följande deltagare ut - Christer Björkman och Charlotte Pirelli. Nya på denna listan är extremfula smycket silverhandsken (nej, den var verkligen inte värd 75.000 kr) och försök inte göra narr av ditt namn igen. Tekniska problem med direktsändning. På sista plats kom, helt utan någon poäng (i dubbel bemärkelse) skämtet "kåta", jättekul - nej inte det minsta.