tisdag 30 mars 2010

Funny word control


Programmerarna på Blogger.com borde kunna ha ett himlans roligt jobb med att komma på dessa "ordkontroller" som man får varje gång man ska kommentera ett inlägg. Tyvärr är de nog inte medvetna om språket svengelska och således har de inte roligt heller.

Dagens ordkontroll innehöll orden "ballable" - bollkunnig (direktöversatt) alt. roligduktig (svengelska), själklart skulle det även kunna betyda roligkunnig eller t ex roligskicklig.
Det är inte första gången jag fått ett roligt svengelskt ord, idag var de riktigt roligduktiga!

söndag 28 mars 2010

Outdoor activity


Idag har jag och min fd klasskamrat Per varit en vända i Vedema. Åarna har börjat vårforsa, snön är nästa helt borta. Idag doftade dock inte vår vilket kanske berodde mest på att solen befann sig bakom molnen. Det mest spännande vi tittade på var kanske en fd bostad för en uteliggare. En kudde av sopsäck fylld med tidningar från maj 2008, en pressening som tak, en trasig spegel, lite rostiga plåtburkar som förmodligen det varit mat i. Tragiskt att det ska behöva finnas människor som behöva leva så här.

När nästa gång blir av får vi se, men fiske, kaffe och lite datorproblem kommer att komma på programmet.

Tack för förmiddag!

torsdag 25 mars 2010

E+D=R

Vill kort bara gratulera till tösen "Rafaela" som igårkväll kl 21.55 tydligen ska ha anlänt.
Ser fram emot ett möte när orken infinner sig.

tisdag 23 mars 2010

Is it crap?


Hittade av en ren tillfällighet denna annons på Blocket.
Undrar om hunden vet vad det är för skräp som säljs (tydligen!). Ta en närmare titt.

Still playing

Gjorde lite efterforskning kring Piggelinarna i mitt förra inlägg. Ja de spelar fortfarande, några nya ansikten dock.


Piggelinarnas hemsida

Dance band


Ännu ett dansband vi inte minns. Denna gång är det Piggelinarna från Hässleholm.

Vykortet finns att köpa här på Tradera t o m 24 mar 21:46 för dig som är intresserad.

Flip or flop?


Årets bidrag till Eurovision Song Contest från Tyskland kan bli farlig. Antar att antingen älskar man den eller hatar man den.



Vad tror du flippar den eller floppar den? (Tyvärr går det inte att bädda in videon då detta inaktiverats av YouTube)

Klicka på länken här för att lyssna Lena Meyer-Landrut - Satellite

fredag 19 mars 2010

Need to clean my desk


Nu var skannern beställd. Leverans beräknas till onsdag nästa vecka. Sen ska det läsas in bilder och negativ.

tisdag 16 mars 2010

Great deal


Då var bredbandet uppgraderat från 2 Mbit/s till 3-5 Mbit/s. Inte så stor ökning, men det kostade inte en krona och ingen bindningstid. Tack för en bra deal ComHem!

New monies and lost monies


Nu börjar det dra ihop sig, 50-öringen är snart ett minne blott. De flesta kommer väl att vara rätt nöjda med det. Men visst kommer vi kunna göra rejäla förlust affärer på detta. Tänk alla justeringar uppåt på 51 öres priserna som kommer. Vi kan förlora 49 öre på varje kontant betalning. Oj, oj, oj. Tycker det bästa är att sedan (vad kan det vara) 1½ år tillbaka har bankkortsbetalningarna blivit rättvisa, inga justerade summor här inte. Kostar matinköpet 549 kr och 77 öre är det det som jag får betala - inte 550 kr som tidigare.



Det ska ju även introduceras en 200 kronors sedel, något som funnits i våra grannländer åtskilliga år. Så det är på tiden att även denna sedel kommer till svensk mark. Tjugan försvinner och blir ett mynt - en förlust i min mening, men jag har förståelse för detta. Jag gillar inte alls mynt, de är tjocka (särskilt 10-kronan) och fyller plånboken på ett obekvämt sätt. Även övriga sedlar ska bytas ut med nya motiv och säkerhetsåtgärdas.

Nu höjs röster för vad som ska och inte ska finnas på våra sedlar. Astrid Lindgren, Zlatan, Alfred Nobel, Abba, en älg osv osv. Många tycker inte att våra svenska kungligheter ska vara med mer. Vad tycker ni? Vad/Vem vill du se på våra kontant medel?

Personligen skulle känner jag att får inte kungligheterna finnas där, ska banne mig inga andra personer finnas där heller. Hellre lite djur, natur eller symboler för Sverige. Hallå, vad är Zlatan om några år? Inte Ingemar Stenmark i alla fall, han är mer värd att finnas på en 50-lapp än Zlatan Ibrahimovic (eller hur det stavas, svenskt är det inte). Dit med t ex Globen, Turning Torso, Öresundbron, Ölandsbron, norrsken, vitsippor, ekorre, älg, karta över Sverige (dela upp kartan över alla sedlarna). Nu har du fått lite inspiration. Vad vill du se på våra mynt/sedlar framöver?

måndag 15 mars 2010

I wish


Här är inköpsönskelistans översta punkt. En Epson Perfection V300 Photo. Denna makapär är självklart till för skanning av allt tänkbart, men det speciella är att den dessutom har hållare för 35mm negativ och diabilder. "Vaddå då?" kanske du tänker. Jo, har man en hel uppsjö av gamla filmnegativ och diabilder inom familjen så verkar detta vara en ypperlig (lagom dyr) produkt för att bevara dessa. Det är ju dessutom billigare att framkalla digitala bilder än analoga i dag, vilken man bör kunna nyttja de skannade negativen till om man så önskar. Priset hamnar på behagliga ca 1150 kr inkl frakt.
Så det är väl bara att beställa?

söndag 14 mars 2010

Shopping ride


I fredags begav jag och frun min till Ge-kås i Ullared. Det är underligt men jag trivs fantastiskt bra i denna affär. Visst när det gått tre timmar brukar det kännas i fötter, ben och rygg, men det är en härlig affär där det mesta man behöver och inte behöver finns. Mycket lönar sig inte särskilt att handla där, men det brukar i alla fall vara samma priser som lägsta priset här hemma. Man får se dagen som en liten utflykt.
Dagens shopping var i första hand avsedd för bebbeinköp, och dessa saker var billigare här än hemma. Det blev allt från nappflaskor, kläder till vagnlakan. Mitt personliga bästa (eller coolast) köp var ett par Topeco sockar med tufft mönster av Pac-man. Någon avundsjuk dataspelsnörd kanske?


Kvällen/natten förflöt hemma hos Annas morbror och sambo.

torsdag 11 mars 2010

Are you reading?

Blogg hit och blogg dit!
Vad är det då för mening med detta?

Meningen är för min egen del att få reaktioner, kommentarer på det jag skriver här.
Då dessa överhuvudtaget inte haglar (här skulle det stått tätt, men det haglar för bövelen inte alls) funderar jag allvarligt på om någon läser min blogg eller inte? Jag misstänker att det finns en som läser. PUNKT. En enda!

Om du tycker att jag ska fortsätta med denna sporadiska blogg så kommentera detta nu. Annars är detta äventyr över för min del!

söndag 7 mars 2010

Winterday

Lite härliga vinterbilder från helgen som gick.
Helgens bästa ljud - åkt till en frusen sjö en solig dag och hör ljudvågorna av upptinandet låter. Bowowowow!

Någon som har en gissning på vilken sjö? (Familjemedlemmar får inte gissa/avslöja rätt svar!) Tips är att den finns i Hässleholms kommun och jag har inte paddlat i den.

Något luddigt träd.


Sprickor i isen våren är på väg

Ja, idag var det definitivt grunt


Lite mycket ljus, men effekten blev bra ändå

tisdag 2 mars 2010

It's springtime


Nu lovar även jag att ge upp vintern. Det är mars månad. Efter en lång och snöig vinter har jag idag skådat årets första vårtecken. Härligt, nu är det bara mer värme som saknas.