lördag 23 maj 2009

Bestmans wedding day


Då var det dags!
Min bestman Mathias ska gifta sig med sin Magdalena. Jag hoppas ni får en fin dag och att ni inte trillar ner från träden.

Glöm inte - att regn betyder lycka, men solen dyker säkerligen fram längre in på dagen och ger lite värme.

På min bröllopsdag regnade precis som idag och lyckan den håller i sig.... Älskar dig Anna!

måndag 18 maj 2009

Kiss square


Helgen har gått i firandets tecken. Först ut var frun som behagade att fylla 40 år. Hennes dag fylldes med en finurligt planerad resa från Norsborg med slutstation Södermalm. Jag har aldrig tidigare åkt så många varianter av färdmedel på en och samma dag i Stockholm. Vi började med buss för att fortsätta med tunnelbana som byttes mot spårvagn vars ändstation var Sickla udde i Hammarby Sjöstad. En stadsdel bara det lite finare folket har råd att bosätta sig i. Där gick vi längs kajerna och pussades på bron med på bilden visandes "Pussruta". När vi var nöjda med att glo hur övferklassen lever tog vi M/S Lotten över till Södermalm för att vidare till fots ta oss till en helt underbar grekisk restaurang vid namn Faros på Sofiagatan 1. Rekommenderas starkt. Gud vad mätta vi blev och Gud vad gott det var! Efter denna måltid tog vi oss hem igen med kollektivet och där avnjöts det födelsedagstårta.

På lördagen gjordes en överraskande utflygt till Hågelbyparken. Här spelades kubb, åts picknick och njöt av solen även om vinden kylde en del.
Senare åkte vi hem till vännerna Helen och Clarre där vi blev bjudna på grillat, med grekiska kryddor, och hallontårta. Kvällen avslutades med en bedrövlig final i Eurovision Song Contest. Den tippade vinnaren höll sig även i finalen, men troligt mest p g a ländernas jury. Nog hade det sett annorlunda ut i alla fall för Sveriges del om endast folkets röster varit avgörande. Nej, hellre hade jag sett att tävlingen gått på Island eller i Grekland nästa år.
Även på söndagen firades det, denna gång fick vi ta oss med bil ca 50 mil söder ut, närmare bestämt till Hässleholm. Nu var det dags för Emma att fylla 25 år och självklart var vi där

Pust! Jag behöver en helg att vila upp mig på och det är nu!

Idag har vi farit iväg till tyskaffären i väst - Bauhaus! Och införskaffat det sista badrummet som faktiskt börjar likna ett badrum igen....som vi väntat :)

tisdag 12 maj 2009

Greenroom


Kvällen har gått i modernitetens tecken. Ett försök till Geocaching på scouterna. GPS longitud latitud och hitta rätt. Det blev rätt bra, men nästa gång bör vi ha en riktigt geocaching-gps.

Väl hemma igen lastas en väl nedtryckt Mazda tom på kakel, klinker, fix och fog. Sista lagret fuktspärr läggs på av Lasse.

Nu strax är det Eurovision Song Contest in Moscow semifinal 1, but - Welcome to my Greenroom!

fredag 8 maj 2009

Cultivating my seeds


Nu har jag legat på latsidan tillräckligt. Nu måste jag ta och skriva lite vad som händer häromkring.
I den för året införskaffade kollonilotten kan man nu börja se resultat av fröerna. Nu kan man på relativt kort tid se små blad från rädisfröerna dyka upp på en fin rad. Även andra fröer har planterats, men dessa har inte dykt upp ännu.
Växtligheten i renoveringsobjektet badrum börjar ta sig, men det går sakta. Denna vecka ser man dock en liten långsam spurt inför slutet. Nya väggar, tak finns på plats. Spotlightsen är monterade. Golvet är flytspacklat.

Lost har ju blivit hur spännande som helst denna säsongen. Stackars er som inte orkar titta på denna fantastiska serie. Det är tur Kerstin på jobbet finns så man kan diskutera denna serie. Jag skulle dock förvåna mig stort om slutet. Det kan bara finnas två slut på den:

1. Planet kraschlandar aldrig (denna tror jag mest på för tillfället)
2. Alla dör (och planet man fått se på havsbotten är plötsligen sanning)

Detta var allt för denna gång gott folk, men ge inte upp.
Det kommer mera!