måndag 18 maj 2009

Kiss square


Helgen har gått i firandets tecken. Först ut var frun som behagade att fylla 40 år. Hennes dag fylldes med en finurligt planerad resa från Norsborg med slutstation Södermalm. Jag har aldrig tidigare åkt så många varianter av färdmedel på en och samma dag i Stockholm. Vi började med buss för att fortsätta med tunnelbana som byttes mot spårvagn vars ändstation var Sickla udde i Hammarby Sjöstad. En stadsdel bara det lite finare folket har råd att bosätta sig i. Där gick vi längs kajerna och pussades på bron med på bilden visandes "Pussruta". När vi var nöjda med att glo hur övferklassen lever tog vi M/S Lotten över till Södermalm för att vidare till fots ta oss till en helt underbar grekisk restaurang vid namn Faros på Sofiagatan 1. Rekommenderas starkt. Gud vad mätta vi blev och Gud vad gott det var! Efter denna måltid tog vi oss hem igen med kollektivet och där avnjöts det födelsedagstårta.

På lördagen gjordes en överraskande utflygt till Hågelbyparken. Här spelades kubb, åts picknick och njöt av solen även om vinden kylde en del.
Senare åkte vi hem till vännerna Helen och Clarre där vi blev bjudna på grillat, med grekiska kryddor, och hallontårta. Kvällen avslutades med en bedrövlig final i Eurovision Song Contest. Den tippade vinnaren höll sig även i finalen, men troligt mest p g a ländernas jury. Nog hade det sett annorlunda ut i alla fall för Sveriges del om endast folkets röster varit avgörande. Nej, hellre hade jag sett att tävlingen gått på Island eller i Grekland nästa år.
Även på söndagen firades det, denna gång fick vi ta oss med bil ca 50 mil söder ut, närmare bestämt till Hässleholm. Nu var det dags för Emma att fylla 25 år och självklart var vi där

Pust! Jag behöver en helg att vila upp mig på och det är nu!

Idag har vi farit iväg till tyskaffären i väst - Bauhaus! Och införskaffat det sista badrummet som faktiskt börjar likna ett badrum igen....som vi väntat :)

Inga kommentarer: