torsdag 3 december 2009

Thursday in Stockholm

Då var ytterligare en utbildningsdag till ända. Idag har det varit lite mer intressant med bland annat nätverk, AppLocker och kryptering på programmet.
Till lunch åt den klassiska rätten Wallenbergare med traditionellt tillbehör (bestående av potatismos, gröna ärtor och rårörda lingon). Märkligt att jag inte i mitt tidigare liv ätit denna rätt tidigare, men detta var inte sista gången. Räkna med detta på middagsmenyn i hemmet.


Efter kursen gick jag en tripp i Stockholms centrum med härlig julbelysning överallt.


Ja, jag vet att detta inte är julbelysning utan Glasobelisken vid Sergels torg om ni nu skulle tro något annat.





I ett av Stockholms mest kända varuhus "Nordiska Kompaniet" (NK) var det mysigt julskyltat för barn och andra intresserade. Stor skara med människor njöt av detta arrangemang (och visst liknar det det som i alla fall förr fanns i varuhuset Nisses skyltfönster i Hässleholm).


Inne på NK fanns denna gigantiska gran (Sveriges största inomhusgran?). Tyvärr är mobilkameran inte den bästa så det var svårt att få med hela.


Vidare gick jag en sväng till en HM-butik och hittade denna härligt mönstrade skjorta, dock gjordes inget inköp. Märklig är att man inte hittar samma sortiment i alla HM:s butiker. Här fanns gott om tänkbara inköp som man inte hittar i Hässleholm.


Efter detta tog jag tunnelbana (så klart) mot Kungsholmen.


I huset där jag bor finns denna gamla med väl fungerande hiss, tur att man inte ska flytta hit, för hissen är väldigt liten inuti.

1 kommentar:

Titti sa...

Men Wallenbergare serverar de väl ganska ofta på Kingan? Där har jag förtärt rätten i alla fall och håller absolut med om att det är gottigott!