måndag 13 september 2010

Canoeing 2010


Här kan beskådas lite bilder från min och Mathias (nästan) årliga paddlingtur som gjordes den 11/9. I år valde vi en icke-övernattningstur men aningen längre än förra säsongens tur.

Vi utgick från Pickelsjön i Vittsjö, vi landade till en kort stund för lite kulturellt beskådande av Vittsjöborg i andra änden av sjön. Vi paddlade vidare in i Oresjön. En upptäckt jag gjorde nyss var att denna sjö har ett djup på 102 m - shit! Tur vi inte plumsade i där. Via en betydligt grundare kanal (ca 40 cm djup) paddlade vi oss vidare in i Gängessjön för att landa i på en minimal strand i Höjalasjön.

Vi undrade dock vart det utlovade vädret tagit vägen, växlande molninghet skulle det vara inte växlande mulninghet och regn, stark motvind och skumpande vågor på sjön. Detta framgår dock inte av bilderna med risk för att ha tappat kameramobilen i vattnet.


På stranden drog vi igång grillen, drack kaffe och åt kladdmuffins. Då grillen inte ännu tagit fart så tog vi oss ett kort besök på en höjd alldeles i närheten.


När vi återvände till grillen påbörjades grillning, men det hände inte så mycket så efter några minuter gjort Mathias en hjälteinsats då han blåste och viftade fart på möget - ja det finns verkligen inga bra engångsgrillar!


Två korvar senare begav vi oss åter till utgångspunkten där lite rengöring av kanoten väntade. Avslutningsvis förtärde vi en kåsa kaffe och kexchoklad.

Inga kommentarer: