lördag 1 augusti 2009

Helsingør

Igår tog jag, frun, E1, E2, O och L pågatåget till Helsingborg, därifrån tog vi som man bör färjan över till grannlandet Danmark och Helsingør.

Där strövade vi omkring i ett schysst väder och insåg hur fruktansvärt dyrt allt var, inte ens reapriserna kändes billiga. Så det enda som inhandlades var fika och två små flaskor likör med vit chokladsmak. På båten tillbaka införskaffades en ny flaska Whisky - Snow Grouse, en ljus whisky från samma tillverkare av den mer kända Famouse Grouse. Frun ville ha en Minto Black, lakritsmintsmak. Återstår bara att smaka på dem.

Väl tillbaka i Sverige och Helsingborg skulle vi leta upp ett matställe som passade alla. Efter ett tags letande hittade vi en restaurang som hade lagom priser för våra plånböcker och menyn talade för att det fanns något för alla. Jag tror restaurangen hette Meze och ligger bredvid Maria kyrka, här kunde vi avnjuta maten utomhus vilket vi alla såg fram emot. Nåväl.

Till att börja med kom ingen och tog beställning, vi fick gå in och beställa. Väl inne gick det inte att betala med annat än pengar, inget alkoholtillstånd, okej Cola går an. Bestick, servetter och dryck fick man själv bära ut. Undra vad dricksskålen vid kassan var tänkt till, service fanns inte här.
När maten väl kom hade vi börjat frysa, kanske det inte var så välplanerat att sitta ute (denna dag). Det såg fint upplagt, men usch. Jag säger bara usch. Jag var nog den som var minst nöjd med maten. Kycklinggrillspetten var torra, men väl genomstekta. Pastan var ljumen och smakade skolmat, brödet var helt okej. Nej, detta var trots ett lågt pris inte värt pengarna! Men O åt upp både min och E's mat som blev över, han måste varit hungrig.

Av fem möjliga stjärnor får denna restaurang endast en av mig.

2 kommentarer:

E2 sa...

Tack för en trevlig dag, trots maten var det en händelserik dag.
Ha en fortsatt bra semester!

Hälsningar E2

Anonym sa...

Ja Du Stefan man vet ju aldrig hur maten smaka förrän man smakat på den...
Men hade nog backat redan när ingen kom och tog upp beställningen!
Hoppas på bättre tur senare under semestern!!