torsdag 16 september 2010

Goodbye my friends


Då har det tråkiga men väntade beskedet kommit denna vecka. 60 kollegor får sluta sin tjänst på Sveland Sakförsäkringar i Hässleholm. Alla har dock blivit erbjudna andra tjänster runt om i landet, bl a Växjö, Malmö, Sundsvall, Gävle, Stockholm mm.
Det tråkiga är mest från min sida sett att bli av med alla sina kollegor och i vissa fall lite mer vänner. Tänk att höken Trygghansa bara kan komma och slita dessa ifrån en. Det lovord som nämndes i mars-april i våras var bara luft. Usch och fy!
Hoppas alla ni som nu inte får jobba kvar på Gäddastorp i Hässleholm finner ro hos Trygghansa alternativt hittar något bättre däromkring ni idag bor.

If I'm going to have a pet, it will be this



Den är sjukt cool... eller hur! Kolla bara in när den trillar.
Kan det vara en mutant emellan kyckling, känguru och mus?
Ökenspringråtta här djurslaget i alla fall. Behöver ett stort terrarium för att trivas.


Självklart ska råttan heta Sonic, ganska like "Sonic the Hedgehog" (som dock är en igelkott).

måndag 13 september 2010

Åsa-Nisse and the black gold


Åsa-Nisse har länge varit och är ännu idag en av mina favorit serietidningar. Jag har inte varit så begejstrad i de 20 filmer som producerades från 1949-1969 och som under 1990/2000-talet har visats på TV4 alternativt SVT (jag minns inte vilket).

Däremot har en nyinspelad film med Kjell Bergqvist som Åsa-Nisse premiär den 14/1 2011 och den verkar bli en riktigt rolig rulle. Massvis med kända skådespelare med bl a:

Michael Segerström (På kurs med Kurt)
Sissela Kyle (Hjälp!)
Johan Glans (Hjälp!)
Johan Rabaeus (Bröderna Karlsson)
Henrik Dorsin (Göta Kanal 2)
Allan Svensson (Svensson, Svensson)
Henrik Hjelt (Playa del Sol)
Claes Månsson (Lorry)
David Batra (ståuppkomiker mm)
Johan Wester (HippHipp!)
Måns Nilsson (Wallraff)

Man har på något märkligt sätt lyckats samla i stort sett hela Sveriges elitkomiker i en och samma film. Jag är imponerad!

Handlingen inbegriper bland annat att Åsa-Nisse uppfinner en pump för att söka efter vatten men istället hittar olja. Knohult utropas till självständig republik, och konflikt uppstår med USA som förklarar krig mot det nyutropade oljelandet Knohult.

Greetings from Iraq

Det här mailet var avsett för en av våra anställda:

Hälsningar,

Hur mår du idag? Jag Sgt.Benjamin Franklin en amerikansk soldat som tjänstgör i militära 3. Infanteridivisionen här i Irak. För det första skulle vilja be om ursäkt för att använda detta medium för att kontakta dig eftersom det är min sista utväg. Jag hittade dina uppgifter i ett av Online kataloger och
beslutat att Intimate dig med en affär som jag tror kan förändra våra liv.

Under en av mina uppgifter natten patrull, jag snubblar in i ett lager valv
innehåller pengar uppgår till $ 16.000.000 (Sexton miljoner USD) gömd i en hemlig plats, mest 100 dollarsedlar tätt knutet $ 1000,00 buntar.

I detta syfte vill jag be om ert partnerskap i rörliga dessa pengar
Av Irak omedelbart, här är en krigszon och soldater det finns
begränsningar för vad vi kan göra. Allt jag behöver är en tillförlitlig, pålitlig och kompetent person som skall fungera som mottagare.

Jag planerar att använda en av Iraks mest diplomatiska kurir företag att skicka ut pengar i Irak och allt jag kräver av dig är att bidra till att
tar emot pengar från din sida. Jag är beredd att dela denna pengar genom 50/50 med dig.

Min största fråga är Kan jag lita på dig? Om du är intresserad av denna
transaktion och du vet att du är förtroende värda och kompetenta, göra betyder ditt intresse genom att kontakta via min email: bfranklin19@live.com eftersom det är mycket brådskande och kräver omedelbar uppmärksamhet.

Jag ser fram emot ditt meddelande och skall förse dig med ytterligare detaljer om transaktionen.
Observera: transaktion av detta magnitute är bäst bevarade en hemlighet, tills dess framgångsrika genomförande. Det är 100% riskfritt

Tack

Sgt Benjamin Franklin.


Yeah right Sgt - du har säkert "snubblat över" $ 16.000.000 i ett valv på hemlig plats. Jag gjorde som vi brukar göra med dessa mial - klickade på DELETE.
Jag bevarar även denna hemligthet genom att publicera den på min blogg så många kan ta del av den.

Canoeing 2010


Här kan beskådas lite bilder från min och Mathias (nästan) årliga paddlingtur som gjordes den 11/9. I år valde vi en icke-övernattningstur men aningen längre än förra säsongens tur.

Vi utgick från Pickelsjön i Vittsjö, vi landade till en kort stund för lite kulturellt beskådande av Vittsjöborg i andra änden av sjön. Vi paddlade vidare in i Oresjön. En upptäckt jag gjorde nyss var att denna sjö har ett djup på 102 m - shit! Tur vi inte plumsade i där. Via en betydligt grundare kanal (ca 40 cm djup) paddlade vi oss vidare in i Gängessjön för att landa i på en minimal strand i Höjalasjön.

Vi undrade dock vart det utlovade vädret tagit vägen, växlande molninghet skulle det vara inte växlande mulninghet och regn, stark motvind och skumpande vågor på sjön. Detta framgår dock inte av bilderna med risk för att ha tappat kameramobilen i vattnet.


På stranden drog vi igång grillen, drack kaffe och åt kladdmuffins. Då grillen inte ännu tagit fart så tog vi oss ett kort besök på en höjd alldeles i närheten.


När vi återvände till grillen påbörjades grillning, men det hände inte så mycket så efter några minuter gjort Mathias en hjälteinsats då han blåste och viftade fart på möget - ja det finns verkligen inga bra engångsgrillar!


Två korvar senare begav vi oss åter till utgångspunkten där lite rengöring av kanoten väntade. Avslutningsvis förtärde vi en kåsa kaffe och kexchoklad.

torsdag 9 september 2010

Now even parsnips and potatoes


Idag har vi introducerat dottern i någon sorts ekologisk puré med palsternacka och potatis. Hon verkade gilla det och än så länge har det inte kommit upp något. Dock luktar raparna lite annorlunda.

onsdag 8 september 2010

Autumn TV

Nu börjar TV-programmen åter arta sig i de mängder kanaler jag har att titta på.


Veckan börjar med måndag (som alltid) denna kväll visas "Ullared" kl 20.00 i Kanal 5. Kvällen avslutas med "Gumball 3000 med Erik & Mackan" i TV6 kl 22.00.


På onsdagar i TV4 drar "Bonde söker fru" igång den 6/10 kl 20.00, det ser vi fram emot.


Veckan avslutas med söndag (så klart!) då med TV3:s "Ensam mamma söker" kl 20.00.

Enligt uppgifter från TV4 verkar det tyvärr som att Robinson gjort sitt, vilket jag tycker är väldigt synd.

fredag 27 augusti 2010

Should it be like this....


SVT:s Plus är ett TV-nyttoprogram som jag följt i många, många år. När beskedet kom att Sverker skulle sluta så undrade jag faktiskt om man inte gjort ett stort misstag.

Nu har man dock presenterat de nya programledarna Åsa Avdic, Charlie Söderberg och Mathias Andersson. Åsa är jag inte så påläst om vad hon gjort, men jag har gärna sett Charlie och Mathias program "Lyxfällan" i TV3. Dessa bör kunna göra Plus lite mer ungdomligt och underhållande och det ska bli ett sant nöje att se programmet när det drar igång i höst.

torsdag 19 augusti 2010

Poor kids


Stackars barn i Kalmar som brukar gå till denna lekpark. Nu ska här asfaltsteras, antar att kommungubben stavat fel. Tragiskt för barnen. Hoppas det inte är så allvarligt som skylten vill påvisa.

onsdag 30 juni 2010

Doing other stuff

Nu är det sommar, nu är det sol och vi har bebis i huset.
Därför orkar man inte sitta framför datorn och blogga.
Har tyvärr inte lyckats få till mobilbloggningen heller annars hade det ju kunnat vara ett alternativ.

För alla er som tycker att Volvo är bästa bilen, men trots allt inser att den kunde varit lite roligare vill jag bara informera att det finns hopp. Se här vad man kan göra med en Volvo 745:a


MC:n hastighetsmätare visar 190mph = 250km/h

torsdag 10 juni 2010

Laziness in Markaryd


Åkte till Markaryd för att hämta hem Hampus i måndags.
I Markaryd har man verkligen humor - och lata människor.

Skylten är hur skön som helst i vart fall.

Byebye Lunar


Om drygt 58 dygn läggs Lunarstorm ner. Fattade aldrig egentligen varför jag blev medlem, man skulle bara vara det då.

Jag vill härmed be dig som har ett konto att radera dina bilder och ditt konto, så är väl risken lite mindre att något ligger kvar hos dem som du lagt upp.

tisdag 25 maj 2010

Getting older


Hm, känner att man tagit ett steg i riktningen att bli äldre.
Jag har lagt in Försäkringskassan som "favorit" i webbläsaren. Inte för att jag egentligen vet varför.

Little sweet life


En vecka och en dag idag. 17/5 kl 16.25 tittade hon ut. Vår lilla söta tjej Engla.
En vecka fylld av kärlek, rofylldhet, värderingsförändringar.
Nu finns ett nytt nummer 1.

måndag 10 maj 2010

Springtime

Då har man varit och fotograferat lite igen.
Bilder finns här att beskåda!




onsdag 5 maj 2010

Soon to come...ESC 2010


25/5 drar TV-kalaset man väntat på hela våren. Semifinal 1. Den 27/5 är det semifinal 2. Lördagen den 29/5 är det så the big final i Oslo.

Här presenterar jag mina favoriter så här långt. Ska nämnas att jag inte "för"lyssnat så väldigt mycket inför årets upplaga.

Självklart är jag en svensk patriot som alltid vill att Sverige ska vinna, därmed inte sagt att vår låt är den bästa.

De länder som jag fastnat mest för så här långt är Azerbaijan Belgien, Danmark, Island och Tyskland.
Azerbaijan
Artist: Safura, Låt: Drip Drop



Varför Azerbaijan då? Till att börja med är det verkligen ett år med många bra ballader, varav detta är en av dem. Som vi känner till röstar många östländer på östländer. Detta land är ju på gränsen att ens få vara med i tävlingen anser jag. Låten är det dock inget fel på, kraftfull ballad med härligt sound. Kan helt klart kamma hem segern. Är segertippad av kritikerna.

Belgien
Artist: Tom Dice, Låt: Me And My Guitar



Mjukislåt, gitarr och en kille som sjunger om sin gitarr. Normalt brukar jag inte fastna för denna typen av låtar men denna är faktiskt riktigt bra. Dock brukar inte med dess grannländer få så höga poäng i denna tävling, men i år kanske det kan bli en vändning?

Danmark
Artist: Chanée & n'evergreen, Låt: In a Moment Like This



Danmark har de senaste åren haft riktigt bra låtar. Visst kan denna låt kännas lite gammal, kanske lite mycket Fame? Men jag gillar den.

Island
Artist: Hera Björk, Låt: Je Ne Sais Quo



Ja, självklart måste jag ha en äkta Eurodiscolåt med. Så här ska det låta om det ska vara Eurodisco. Ni skulle tagit seger förra året, blir det 2010 istället?

Tyskland
Artist: Lena, Låt: Satellite



Då var det bara Tyskland kvar. Denna låt har jag "varnat" för tidigare. Den är riktigt trallvänligt och uppiggande. Jag tror helt klart att Tyskland får många poäng i år. Undrar bara och tyskan klarar av den brittiska dialekt hon sjunger på på skivinspelningen?

Mina vinnartips är annars Slovakien eller Frankrike men kanske inte riktigt mina favoriter.

Slovakien
Artist: Kristina, Låt: Horehronie



Frankrike
Artist: Jessy Matador, Låt: Allez, Ola, Ole

tisdag 27 april 2010

Conspiration


Konspirationsteorier kring "Converse All Star" dojjan.

Borde tagits upp för länge sedan, men nu ser man effekten av reklamkuppen. Var och varannan går omkring i dessa fotdon. Senast jag var med om att så här många gick runt i dessa var omkring år 1988 när jag i femte klass.

Vem såg den egentligen? Inte jag. Gjorde du?
Jag läste om den en eller två dagar efteråt på någon av alla kvällstidningars hemsidor. Vilka var det som såg den då? Var det kvällstidningarna eller var det rent utav SVT som såg den.

Min teori:
Självklart såg företaget bakom Converse All Star dojjan till att vi alla såg den.....SEN! Jag vill hävda att hade inte kvällstidningarna skrivit om detta hade väldigt få sett den och då hade inte så många mer än möjligtvis Annas fans gått runt i den. Frågan är bara vem som tjänade storkovan på detta, var det kvällstidningarna som fick pröjs för att skriva om det - dvs de informerade inkompetent personal på SVT att uppmärksamma att detta måste vara en reklamkupp. Eller var det så att personalen på SVT alt. SVT fick pröjs av tillverkaren att höja på ögonbrynen för denn kupp?

I slutänden är det självklart Convers som tjänar mest, men jag tror det ligger en konspiration bakom. Vi såg dem ju inte för Guds skull i direktsändningen!

Vill du virka dina egna Converse? Kolla här!

torsdag 22 april 2010

Cats for sale


Har du möjlighet att ta hand om en eller två katter?

Detta är Tösen är född 20070703 och Maja är född 20090307 och båda är steriliserade och vaccinerade. De är innekatter och har i stort sett bara varit inomhus i lägenhet men skulle säkert inte ha nåt emot att komma ut lite. De är så väluppfostrade som en katt kan bli och är väldigt sociala!

Dessa katter måste tyvärr hitta ett annat hem då matte ska flytta till sin pojkvän och han är allergisk mot pälsdjur.

Hör av dig till Margita 0709-827476 om du vill se fler bilder eller komma och hälsa på dem.

Nomination


Ja, nu är det snart dax. Jag blir Gud, det visste ni inte va?
Att bli utnämnd till Gud, vad innebär det? Blir jag som Jim Carrey i "Bruce den allsmäktige", Gud vad härligt. Jag vill prova detta.
Snälla gör mig till Gud i alla fall för en dag!

tisdag 20 april 2010

Snow in April


Suck! Snöblandat regn ikväll och man ska försöka ha det lite trevlig med scouterna. Blir att ta på båda mössa och långkallingar.

Vart tog våren vägen?

söndag 18 april 2010

What's free?


Surfade lite grann och såg denna textrader på Apollos hemsida för ett specifikt hotell.

Snälla hjälp mig, vad är det som är gratis?

torsdag 15 april 2010

Poor SJ

Från och med ikväll får vi inte flyga i och över Sverige pga vulkanutbrottet på Island. Media skrämmer upp oss med att det kan pågå i månader.
Då är det väl dags för massmedia igen att gnälla på SJ när alla vill åka tåg istället för flyg när de ställs in.
Pinsamt om de kommer att hacka på SJ! Jag säger inte att det blir så, men kvällstidningarna brukar inte ha något vettigt att skriva om. Vi får väl se om jag får rätt eller inte.

"Ullared" makes TV-comeback

"Ullared" är Kanal 5:s genom tiderna mest framgångsrika program, med ett snitt på knappt en miljon tv-tittare per program. Nu har det bestämts att det ska spelas in nya avsnitt och jag kommer, tillsammans med den övriga miljonen tittare, att sitta spikad framför TV:n när det hela drar igång.

Ge-Kås har tagit fram lite "profil"-prylar och frågan är om de lyckas hitta någon ny Kjell, men jag tror han är svårslagen.

Här är "profil"-produkterna (tyvärr inga bilder):

MORGAN-örngott
MORGAN-t-shirt
MORGAN-mugg
KJELL-tändvätska
KJELL-tändpinnar
KJELL-skohorn
KJELL- solglasögon

Used plasma

Är du på jakt efter en billig stor plasma-TV? 300 kr låter som ett vettigt pris eller hur?

Denna TV:n ser dock ut som det har gjort sitt. Spara pengar, låt bli att ringa på annonsen.

måndag 12 april 2010

Great Danish songs

Det började så här....(en ren tillfällighet för ca fyra år sedan på bussen hem från Tysklandsresan till Wolfsburg satt jag och lyssnade på radio i mobilen)

Ta dig tid att lyssna!



...intresset för dansk musik. Här är några till. Hoppas de passar.







Så här började det kanske egentligen någon gång på 80-talet.



Det bedste til sidst

One step ahead


Det tar sig. Inte så långt kvar. Och nu börjar jag verkligen längta enormt efter mötet med vårt lilla sparkande liv där inne.

Vad tror du, en Marie eller Kasper?

Delivery from abroad


Tack, tack, tack! Vilken härlig kollega man har.
Idag fick jag en påse levererad direkt från London med nytt te av Gita med M. Den ena smaken har ju mina underbara vänner E och D tidigare givit mig, men nu fick jag en ny förpackning och dessutom en ny spännande smak "Hallon, jordgubb, loganbär".

För dig som inte vet vad loganbär är så är det samma bär som boysenbär dvs en korsning mellan björnbär och hallon.

lördag 10 april 2010

tisdag 30 mars 2010

Funny word control


Programmerarna på Blogger.com borde kunna ha ett himlans roligt jobb med att komma på dessa "ordkontroller" som man får varje gång man ska kommentera ett inlägg. Tyvärr är de nog inte medvetna om språket svengelska och således har de inte roligt heller.

Dagens ordkontroll innehöll orden "ballable" - bollkunnig (direktöversatt) alt. roligduktig (svengelska), själklart skulle det även kunna betyda roligkunnig eller t ex roligskicklig.
Det är inte första gången jag fått ett roligt svengelskt ord, idag var de riktigt roligduktiga!

söndag 28 mars 2010

Outdoor activity


Idag har jag och min fd klasskamrat Per varit en vända i Vedema. Åarna har börjat vårforsa, snön är nästa helt borta. Idag doftade dock inte vår vilket kanske berodde mest på att solen befann sig bakom molnen. Det mest spännande vi tittade på var kanske en fd bostad för en uteliggare. En kudde av sopsäck fylld med tidningar från maj 2008, en pressening som tak, en trasig spegel, lite rostiga plåtburkar som förmodligen det varit mat i. Tragiskt att det ska behöva finnas människor som behöva leva så här.

När nästa gång blir av får vi se, men fiske, kaffe och lite datorproblem kommer att komma på programmet.

Tack för förmiddag!

torsdag 25 mars 2010

E+D=R

Vill kort bara gratulera till tösen "Rafaela" som igårkväll kl 21.55 tydligen ska ha anlänt.
Ser fram emot ett möte när orken infinner sig.

tisdag 23 mars 2010

Is it crap?


Hittade av en ren tillfällighet denna annons på Blocket.
Undrar om hunden vet vad det är för skräp som säljs (tydligen!). Ta en närmare titt.

Still playing

Gjorde lite efterforskning kring Piggelinarna i mitt förra inlägg. Ja de spelar fortfarande, några nya ansikten dock.


Piggelinarnas hemsida

Dance band


Ännu ett dansband vi inte minns. Denna gång är det Piggelinarna från Hässleholm.

Vykortet finns att köpa här på Tradera t o m 24 mar 21:46 för dig som är intresserad.

Flip or flop?


Årets bidrag till Eurovision Song Contest från Tyskland kan bli farlig. Antar att antingen älskar man den eller hatar man den.



Vad tror du flippar den eller floppar den? (Tyvärr går det inte att bädda in videon då detta inaktiverats av YouTube)

Klicka på länken här för att lyssna Lena Meyer-Landrut - Satellite

fredag 19 mars 2010

Need to clean my desk


Nu var skannern beställd. Leverans beräknas till onsdag nästa vecka. Sen ska det läsas in bilder och negativ.

tisdag 16 mars 2010

Great deal


Då var bredbandet uppgraderat från 2 Mbit/s till 3-5 Mbit/s. Inte så stor ökning, men det kostade inte en krona och ingen bindningstid. Tack för en bra deal ComHem!

New monies and lost monies


Nu börjar det dra ihop sig, 50-öringen är snart ett minne blott. De flesta kommer väl att vara rätt nöjda med det. Men visst kommer vi kunna göra rejäla förlust affärer på detta. Tänk alla justeringar uppåt på 51 öres priserna som kommer. Vi kan förlora 49 öre på varje kontant betalning. Oj, oj, oj. Tycker det bästa är att sedan (vad kan det vara) 1½ år tillbaka har bankkortsbetalningarna blivit rättvisa, inga justerade summor här inte. Kostar matinköpet 549 kr och 77 öre är det det som jag får betala - inte 550 kr som tidigare.



Det ska ju även introduceras en 200 kronors sedel, något som funnits i våra grannländer åtskilliga år. Så det är på tiden att även denna sedel kommer till svensk mark. Tjugan försvinner och blir ett mynt - en förlust i min mening, men jag har förståelse för detta. Jag gillar inte alls mynt, de är tjocka (särskilt 10-kronan) och fyller plånboken på ett obekvämt sätt. Även övriga sedlar ska bytas ut med nya motiv och säkerhetsåtgärdas.

Nu höjs röster för vad som ska och inte ska finnas på våra sedlar. Astrid Lindgren, Zlatan, Alfred Nobel, Abba, en älg osv osv. Många tycker inte att våra svenska kungligheter ska vara med mer. Vad tycker ni? Vad/Vem vill du se på våra kontant medel?

Personligen skulle känner jag att får inte kungligheterna finnas där, ska banne mig inga andra personer finnas där heller. Hellre lite djur, natur eller symboler för Sverige. Hallå, vad är Zlatan om några år? Inte Ingemar Stenmark i alla fall, han är mer värd att finnas på en 50-lapp än Zlatan Ibrahimovic (eller hur det stavas, svenskt är det inte). Dit med t ex Globen, Turning Torso, Öresundbron, Ölandsbron, norrsken, vitsippor, ekorre, älg, karta över Sverige (dela upp kartan över alla sedlarna). Nu har du fått lite inspiration. Vad vill du se på våra mynt/sedlar framöver?

måndag 15 mars 2010

I wish


Här är inköpsönskelistans översta punkt. En Epson Perfection V300 Photo. Denna makapär är självklart till för skanning av allt tänkbart, men det speciella är att den dessutom har hållare för 35mm negativ och diabilder. "Vaddå då?" kanske du tänker. Jo, har man en hel uppsjö av gamla filmnegativ och diabilder inom familjen så verkar detta vara en ypperlig (lagom dyr) produkt för att bevara dessa. Det är ju dessutom billigare att framkalla digitala bilder än analoga i dag, vilken man bör kunna nyttja de skannade negativen till om man så önskar. Priset hamnar på behagliga ca 1150 kr inkl frakt.
Så det är väl bara att beställa?

söndag 14 mars 2010

Shopping ride


I fredags begav jag och frun min till Ge-kås i Ullared. Det är underligt men jag trivs fantastiskt bra i denna affär. Visst när det gått tre timmar brukar det kännas i fötter, ben och rygg, men det är en härlig affär där det mesta man behöver och inte behöver finns. Mycket lönar sig inte särskilt att handla där, men det brukar i alla fall vara samma priser som lägsta priset här hemma. Man får se dagen som en liten utflykt.
Dagens shopping var i första hand avsedd för bebbeinköp, och dessa saker var billigare här än hemma. Det blev allt från nappflaskor, kläder till vagnlakan. Mitt personliga bästa (eller coolast) köp var ett par Topeco sockar med tufft mönster av Pac-man. Någon avundsjuk dataspelsnörd kanske?


Kvällen/natten förflöt hemma hos Annas morbror och sambo.

torsdag 11 mars 2010

Are you reading?

Blogg hit och blogg dit!
Vad är det då för mening med detta?

Meningen är för min egen del att få reaktioner, kommentarer på det jag skriver här.
Då dessa överhuvudtaget inte haglar (här skulle det stått tätt, men det haglar för bövelen inte alls) funderar jag allvarligt på om någon läser min blogg eller inte? Jag misstänker att det finns en som läser. PUNKT. En enda!

Om du tycker att jag ska fortsätta med denna sporadiska blogg så kommentera detta nu. Annars är detta äventyr över för min del!

söndag 7 mars 2010

Winterday

Lite härliga vinterbilder från helgen som gick.
Helgens bästa ljud - åkt till en frusen sjö en solig dag och hör ljudvågorna av upptinandet låter. Bowowowow!

Någon som har en gissning på vilken sjö? (Familjemedlemmar får inte gissa/avslöja rätt svar!) Tips är att den finns i Hässleholms kommun och jag har inte paddlat i den.

Något luddigt träd.


Sprickor i isen våren är på väg

Ja, idag var det definitivt grunt


Lite mycket ljus, men effekten blev bra ändå