måndag 17 augusti 2009

Summer of '09

Då var ett kapitel i livet gånget – semester '09!
Vad har då hänt? Ja, som alla bloggläsare förstått har det stått stilla här ett tag. Därför finns nu en sammanställning med text och bilder på äventyren under min semester -09!

2009-08-03
Idag gick bilen iväg på semesteräventyr till Norra Tång och A’s faster L och ”farbrors” J torp. Där vi skulle tillbringa de två följande nätterna. Torpet är beläget mitt i skogen. GPS:ens karta menade på att vi inte körde på vägar för att ta oss dit.

2009-08-04
Idag tog vi en tur mot Karlskrona där vi började med ett hembesök L och J. Därefter åkte vi kollektivt med buss in till centrum för att besöka Marinmuseum, besöket avslutades med enkel fika. Vidare tog vi oss till gubben Rosenbom en trästaty och fattigbössa som står utanför Amiralitetskyrkan.


Gubben Rosenbom (den till höger)

Nu var det dags för glass i stora lass ”Glassiären”. Kön ringlade sig lång från trottoaren i till själva glassförsäljningen. En Glassiärenkula motsvarar nog tre normala glasskulor (i stil med Ivars kiosk i Tyringe för kunnigt folk) och så har de hembakade strutar – mums! När vi sitter där och äter våra glassar dyker ett välbekant ansikte upp E var där, hennes make D var i krokarna på anställningsintervju på Boverket just den dagen och då hade E passat på att följa med på lite utflykt. Efter glassen åkte vi åter till torpen för en lugn kväll med lite TV-tittande.

2009-08-05
Idag åkte till Torhamn där vi tog en båttur i skärgården. Efter det åkte vi till Kristianopel och besökte Kristianopels kyrka, även kallad Heliga Trefaldighetskyrkan och gick en bit på den 3 km långa stadsmuren som finns här.


Stadsmuren i Kristianopel

Efter en paus i solen bar det iväg mot blåbärsplockning. En timme senare var vi 3½ liter rikare på blåbär. Lite kvällsmat och sedan satte vi oss i bilen för att åka hem till Hässleholm.

2009-08-06
FestivalDax i Hässleholm. En tur på stan och lite mat på A's favoritrestaurang Infinity, därefter kaffe och snack hos E och D.

2009-08-07
Tvätt och packdag!

2009-08-08
Pappersbröllop - 1 år som gifta! Älskar dig A!

Tack Madonna, not! Det var inte så lätt att hitta något hotell denna dag i Göteborgtrakten. Men den som söker den finner…


Utsikt från Ramberget

Ett besök på Ramberget i Göteborg sedan åkte vi till vårt natthärbärge Hindåsgården med ett enkelt spa. Här avnjöt vi bad i bubblande vatten, rådjurfilé, ösregn, mm.

2009-08-09
Efter en god natt och härlig frukost med allt vad man kan önska sig skulle vi fördriva tiden innan vi kunde ”checka in” på vår stuga i Myckleby på Orust. Borås med sitt Knalleland låg pyrt till. Därefter styrde vi färden mot Ica Maxi i Kungälv för diverse inköp och sedan Orust. Värdparet mötte upp oss och sedan bar det av på kringelikrokvägar mot stugan. Såg ungefär ut som på annonsen på Blocket, men grannens skrotupplag av 4-5 gamla Volvobilar syntes inte till där. Men grannen samlade nog bara på bilarna för de visade sig i stort sett inte överhuvudtaget under hela vår vistelse där. Däremot var vi överraskade att det var större än vad vi uppfattat stugan. Lite kurr i magen och tips om matställe i Henån gjorde att vi hamnade på Christers Bar & Pizzeria i Henån. Låter kanske inte så spännande men det var riktigt god mat där tycker jag.

2009-08-10
Idag – bilutfärd i Bohuslän. Första målet var Bräckboden i Kungälv. Här köper man andrasorterings kex och kakor från Göteborgskex till bra priser. En våffla och caffè latte på Bönor, Blad & Choklad senare var vi på väg mot Marstrand, dock tog vi aldrig båten över till ön utan avnjöt vyn på Marstrand från kajen i Arvidsvik, regnet kom och vi for vidare till solen i Skärhamn där vi njöt på en klipphäll.

2009-08-11

Restaurang Lilla hunden

Ännu mer utfärder med bil. Vi besökte bl a Grundsund där restaurangen Lilla hunden i TV-serien ”Saltö” finns. I Lysekil intogs resans första pizza. Sen lite shopping i turistbutikerna längs kajen i Lysekil.

2009-08-12
Göteborg kulturkalas!


Charlie Caper

Abigail Collins, Mario: The Queen of circus, Charlie Caper, Signspottning, fyllegubbe, Continental Market, solsken och mycket folk. En lyckad dag med mycket skratt och många steg.

2009-08-13


Idag tog vi det ganska lugn fortfarande lite trötta i fötterna från Göteborgsbesöket. Vår hyresvärd hade talat om för oss att det skulle finnas ”lilla Ullared” på Orust. Vi hade ju inte riktigt lyckats hitta detta ännu. Ingen av oss lyssnade riktigt på förklaringen av vägen, men efter lite googlande kunde vi få fram adress till denna butik. Tja, vad ska man säga. Det var gott om folk där. Visst var det ett mini-Ullared och det gick att hitta mycket av det som finns på Ge-Kås i Ullared och priserna var ungefär de samma. Lite fick vi ju så klart med oss från ” Göksäter” som butiken utanför Henån heter. Vi tog vägen förbi Slussen på vägen hemåt, ja den finns även här och inte bara i huvudstaden. Inköp av bröd till frukosten gjorde vi på Ica Nära i Stillingsön. Där hade man inte riktigt koll på sortimentet eller är det kanske det man hade. I hyllorna kunde vi hitta både Påskmust och Julglögg!


Glögg i augusti

Under kvällen började det att regna och vi fick underkylt regn….brrr! Påminnelse om vad som komma skall….

2009-08-14

Kungsklyftan i Fjällbacka

Idag åkte vi till Fjällbacka och tittade på Kungsklyftan. Där har delar av Ronja Rövardotter spelats in. Middag åt vi på Lilla Berith (ni som känner till min släkt kan ju skratta nu, men ja vi har ätit både hos Christer och Berit på semester *fniss*). Pizza nummer två åts här. Restaurangen hade vedugnsbakad pizza med extremt tunn botten. Absolut topp tio i tunn pizzabotten. Vi tog oss vidare till Hasselösund där vi solade på klipporna sedan drog vi vidare till Kungshamn ett stenkast därifrån. Sen var det hem till stugan för att packa och städa. Imorgon var det tid att åka söder ut igen.

2009-08-15
Lasta bilen och senare dra till riktiga Gekås i Ullared. X.XXX SEK fattigare åkte vi till A’s morbror K och K där vi blev bjudna på kvällsmat och sovplats.

2009-08-16
Efter en dålig natts sömn (för min del) vaknade vi och senare drog hem mot Hässleholm. Snipp snapp snut så var den semestern slut!

5 kommentarer:

Titti sa...

Låter som en härlig semester!!

Anna sa...

Hmm..Imfinty är nog inte min favorit restorang men den ligger på topp 5 listan av resturanger i Hässleholm...

Tack för en helt underbar resa på vår ett års dag.

Älskar dej så mycket!!!

Danis sa...

Åt ni inte något riktigt smarrigt i Nävlinge någon gång under semestern då? Och inga berg&dalbanor?? Vad är detta?? ;)

//D

Anonym sa...

Vill bara säga att man kan marinera kött i Glögg..jättegott, och du skulle smaka påmin kycklingsgryta i Påskmust..mums..
Så den äffären hade det jag alltid få köpa på mej vid jul o påsk!!!!
Fina foton du har tagit.....

olga sa...

Glömde mitt namn..jag är ju inte anonym..Christina