tisdag 10 november 2009

Am I a Svensson?


Nu har jag åter legat på latsidan ett tag. Har dock fått en idé på hur jag ska liva upp det här tidskrävande, omotiverade sättet att skriva av sig.
Jag och min fru prenumererar på lokaltidningen Norra Skåne som "alla andra" i kommunen - gör detta mig då till en "Svensson"? Svaret på det är väl JA. Läser jag då intressanta och ointressant insändare som signeras av någon okänd varelse? JA, och gör detta mig till en "Svensson" - JA, jag antar det. Jag stör mig fruktansvärt på vissa insändare och har varit nära många gånger att ge svar tillbaka, men ej orkat till slut. Insändarna kan handla om allt från att "Får man cykla på trottoaren utan lyktan på" till "Jesu ord ska gälla". Tankarna går till att jag ska svara på insändarna här på bloggen och så kan ju mina läsare kommentera mina reflektioner kring insändarna. Men ja är jag en Svensson var ju frågan? Var i helgen och firade min fars dag i Malmö på Nöjesteatern där vi såg "Svensson, Svensson". Denna serie har genom åren givit många goda skratt och så även live. Men detta eviga tjat om fotboll kan gå mig på nerverna. Jag HATAR verkligen fotboll. Jag är totalt ointresserad av svettiga män (eller kvinnor för den delen) som springer efter en sketen vit/svart boll och försöker få in denna i ett 7,32 x 2,44 meter stort mål. Låt mig slippa skiten. Jag vill verkligen inte se detta mög på SVT som jag betalar pengar till vareviga månad. Vad jag egentligen vill komma till är att detta gör mig INTE till en Svensson som sitter där vid Måltipsen varje lördag och glor. Nej lördagarna är värda något mer intressant än så. Men Allan Svensson även om ditt tjat om fotboll kan bli lite för mycket ibland, så var denna teaterföreställning underhållande om än kanske inte på samma inspelade nivå som det som visas på TV.

Jag är nog ingen Svensson utan en Cronholm! That's it.

1 kommentar:

Danis sa...

Well spoken yet again, my friend!
Angående de svartvita bollarna: Landskamp och viktiga sammanhang, annars kan det i stort sätt vara, säger jag! (Jag är något av ett svart får i familjen...bortsett från min mor.)