söndag 29 november 2009

Ingredients for a successfull dinner


På bilden ovan ser du (nästan) allt du behöver för en lyckad svensk husmanskost. Det som saknas är margarin. Först av allt potatis, gärna av en mjöligare än fast sort. Skala denna, dela den i små bitar och koka i ca 15 minuter. Häll av vattnet. Tillsätt ca 25-50 gram margarin (smör om du vill lyxa till det ordentligt). Mosa försiktigt med en gaffel. Tillsätt ett helt ägg. Vispa lätt med elvisp ett ögonblick. Tillsätt matlagningsgrädde och mjölk. Vispa åter en kort stund. Tillsätt kryddor och salt. Var inte för snål med dessa. Vispa tills du får en len röra. Smaka av, krydda eller salta mer vid behov. Var försiktig med att vispa för länge...då blir inte resultatet så aptitligt. Gissat vad det blir för något? Tillbehöv som till fördel kan avnjutas tillsammans med denna potatismos är exempelvis; stekt falukorv eller annan korv, fiskpinnar eller köttbullar. Min favorit är så klart falukorv med mycket lingon, senap och bostongurka!
Kvällens resultat kan ses här nedan

Inga kommentarer: