fredag 31 juli 2009

Worst ever....

Fick en idé när jag såg en bekants inlägg på Fejjan.

Utmaningingar har ju börjats med på D's blogg varför jag nu följer upp med en ny utmaning. Ganska enkel utmaning - lägg upp tre av dina "Worst ever...."-filmer från YouTube på din blogg och låt oss skratta, gråta eller what ever. Mitt tema blir musik.

Mina "Worst ever" blir dessa tre:





torsdag 30 juli 2009

Weeds?

Behöver lite hjälp...titta på bilden. Växer några här och där i vår rabatt. Ganska fina. MEN är det ogräs?

onsdag 29 juli 2009

Randomize 25 tracks contest


Ja nu blev det väl riktigt svengelska i titeln på detta inlägg, men jag orkar inte engagera mig i hur gramatiskt rätt det ska vara just nu.

Jag upptäckte nyss att jag har fått en utmaning att slumpa fram 25 låtar från min MP3-spelare (läs här).
Problem nummer ett; den MP3-spelare jag äger
1. använder jag inte
2. min fru har lagt in sina låtar på den

Jag hoppas att MP3-spelare i mobiltelefon fungerar lite väl i urvalet av låtar? Här har dock inga större förändringar gjorts på lång tid, varför låtar som jag inte längre lyssnar på så mycket ändå finns kvar. Men jag har för ordningens skull slumpat fram 25 låtar från denna som följer nedan. Jag vill ju att mina läsare ska kunna lyssna på "min musik" och i de fall jag lyckats hitta låten på YouTube som finns den med i listan.

1. Kate Perry - I kissed a girl


2. Basshunter - Boten Anna


3. The Pointer Sisters - I'm so excited


4. Sylver - Lay all your love on me


5. Hanna - Leave me alone


6. Lessebos Elvis - Zlatan låten


7. Magnus Carlsson


8. Niklas Strömstedt - Vart du än går


9. Hoku - Perfect day


10. Familjen - Det snurrar i min skalle


11. Emmy - Sommar varje da


12. Lindsay Lohan - Speak


13. Michalis Rakintzis - S.A.G.A.P.O.


14. Malene Winther Mortensen - Tell me who you are


15. Alesha Dixon - The boys does nothing


16. Las Ketchup - The Ketchup song


17. Timbaland - The Way I Are


18. Philman & Pål - Tingaliin


19. Rihanna ft Jay-z - Umbrella
Rihanna - Umbrella ft.Jay-z


20. Coldplay - Viva la vida


21. Kite - Ways to dance


22. Robyn with Kleerup - With Every Heartbeat


23. Peter Cetera - Daddy's girl

24. The Black Eyed Peas - Boom boom pow


25. Linda Andrews - Det Bedste Til Sidst


Det var mina 25 låtar, lyssna gärna.

måndag 27 juli 2009

Dogwatch


Nu har det gått fem dagar som hundvakt. Det är sant att hunden är människans bästa vän.
Alltid trogen, springer efter en hela tiden, väntar vid dörren när man kommer hem, tittar förstående på en när man pratar med den, vill vara nära. Om två dagar är det slut då kommer matte och hämtar hem mig.

Movin movin sedi sedi sovin AAHHAAA



Plötsligt stod den där - en blå Tomos. Holger tänkte jag.
Undrar om det var Holger Nilsson från "Plötsligt i Vinslöv" som åkt in till stan?


"Och sen drömde jag härom natten att jag var ude och körde moped va ihopa med en skolklass men jag är ju alldeles för gammal för det ju.
Sen kom vi te en stor hästfarm ju och där ställde jag mopeden där va och flö upp på en häst och den gick iväg med me. Han ville bara gå åt ett håll. Jag kom längre och längre bort ju.
Sen kom det en annan flock från det andra hållet då hoppade jag av och hoppade på en annan häst den gick tillbaka ju.
Och sen när jag kom tebag kunde jag inte hitta mopeden. Då var det en gubbe va.
- Har du sett min moped?
- Ja, sa han, den är en fin moped du har. Det är en Puch, sa han.
- Nej, det är inte en Puch. Det är en Tomos.
- Ja, den ligger där, sa han.
Den låg uppochner.
En röd moped och min är ju blå."

Holger and friends - Movin to Vinslöv

fredag 24 juli 2009

Follow me

Följ min blogg med

Swine influenza


Idag hoppas vi beskedet kommer. Denna artikel kunde läsas om i Sydsvenskan igår.
Nu väntar vi bara på besked om vi behöver evakuera stan efter A(H1N1)-utbrottet.

En sak är säker....det blir ingen flintastek på grillen i år :P

Killen på bilden nedan är starkt misstänkt för vidarespridning av viruset.


Oink! Oink!

Spam, spam, spam, spam, spam, spam, baked beans, spam, spam, spam and spam

Ni minns väl alla Monty Pythons sketch om spam.
Idag handlar spam oftast om något helt annat än mat, junk-email/skräppost till din email.

Självklart undrar man varför det kallas för spam och detta kommer faktiskt från sketchen av Monty Pythons som du kan titta på via länken ovan. Självklart har jag använt mig av diverse sökmotorer på Internet för att ta reda på detta och allt talar för att svaret på frågan är detta:

Why is 'spam' called spam?
The name came from a Monty Python sketch (first broadcast 15th Dec 1970) where a waitress offered multiple portions of spam as part of each menu option. Meanwhile a group of Vikings sing the spam song whenever the word is mentioned. This singing drowned out the sketch just like a deluge of spam email drowns out real email. But SPAM is a trademark owned by Hormel for pork luncheon meat. So we write the trademark in capitals as 'SPAM luncheon meat' and the email variant in lower case as 'spam'.

Om intresset är att äta spam kan säkerligen denna leverantör vara ett säkert kort Hormel Foods. Men vilken fantasi de har med olika smaker mm. Själv anser jag av att döma av bilderna att jag aldrig någonsin skulle stoppa i mig deras produkter av "spam". Möjligtvis smaka. Jag äter blodkorv och älskar den rätten sedan barnsben vilket inte alla tycker är så gott, vilken rätt skulle du stoppa i magen? Döm själv av bilderna vilket som ser godast ut.




I mitt dagliga arbete rensar och går jag igenom junkemail varje dag....vilket jag ska göra nu!

tisdag 21 juli 2009

Vacation planning


I denna stuga ska semestern på Orust i Bohuslän bedrivas. Jag hoppas på lite bättre väder än vad som är just nu, men jag ska nog tvinga mig i havet för ett dopp även om det är lite kallt.
Tydligen ska läget på denna stuga vara så bra att en man från Singapore ska återvända hit för andra året i rad. Vem vet det kanske vi också gör...
Tack vare honom fick vi i alla fall stugan till ett riktigt bra pris.

En kort beskrivning från annonsen:

Liten fin och välutrustad stuga med fyra bäddar uthyres. Stugan är belägen i lantlig miljö inte långt från Allmags golfbana och i närheten av Myckleby hembygdsmuseum. Den innehåller ett litet välutrustat pentry med bl.a. diskmaskin och mikrovågsugn, storstuga med matplats, sittgrupp, TV och DVD samt två små sovrum. I badrummet finns WC, dusch och tvättmaskin.
Stugan är utrustad med två sköna altaner. På den ena, som ligger i väster, kan man njuta av den sköna kvällssolen. På den andra kan man ha mysiga kvällar när solen har gått ner.
Avstånd till närmaste badstrand är ca 5 km. Till närmaste kommunala badplats (Svanesund eller Slussen) är det ca 10 km.

lördag 18 juli 2009

Canoeing


Då var det äntligen dags för årets kanottur. Jag, A, M1 och M2 var det som för första gången tillsammans paddlade. Jag och M1 har ju paddlat många gånger förr ihop, men igår satt vi i varsin kanot.
För andra gången i mitt liv intog jag sjön Immeln. Sjön är väldigt trevlig att paddla i. Den är inte stor och öppen hela tiden utan består av många små vikar och öar. Detta var första gången jag paddlade med min fru, som inte är så van paddlare, så vi hade hyrt kanoter i två timmar. Hon var lite rädd när båtarna kom och kanoten guppade till av svallvågorna, men vad skulle hon göra. Det var ju bara för henne att stanna kvar i kanoten eller hoppa i sjön (det sistnämnda skulle inte inträffa). Med lite lugnande förklaring så gick allt bra.
Efter ca 45 minuters paddling landade vi på en liten ö, så liten att den inte ens fanns med på kartan. Efter att vi doppat oss så mycket vi ville paddlade vi tillbaka till kanotuthyraren och nu var Anna minsann inte det minsta rädd. "Vi kan paddla mitt i sjön, inte inne vid kanten". Jag tror vi ska paddla lite oftare så det inte är så läskigt för henne.

Vi får se vad nästa äventyr innehåller för spännande saker.

torsdag 16 juli 2009

Telenor


Fick ett SMS från Telenor:
Som ett led i vårt miljötänk kommer vi att börja ta betalt för pappersfaktura (25 kr/st). Vill du slippa den kostnaden? Svara JA på det här sms:et så får du din fakturainfo per sms nästa gång. Din faktura hittar du även genom att logga in på Mina sidor. Läser mer på http://mobil.telenor.se/fakturainfo Hälsningar Telenor

Yeah right Telenor!
Ni tänker inte ett skit på miljön i detta fall!
NI ska bara tjäna mer pengar på de kunder som fortfarande vill få en pappersfaktura samtidigt som ni sparar pengar på de kunder som inte vill få utskickade pappersfakturor. Sluta ljug och berätta sanningen för Era kunder i stället!

Fishermen


Igår var det så dags att för första gången i mitt liv fiska från båt i Finjasjön. Fiskekungen var med, båtägaren fanns där och så även jag. Ett drygt tiotal andra båtar fanns ute på sjön alla med ett mål - att få upp fisk.
Vi satsade stenhårt på trolling med wobbler, något som skulle ge resultat. Efter någon timmes fiske kände båtägaren plötsligt ett hugg. Upp med draget och ja kanske hade det huggit, men det enda han fick upp var fiskekungens lina/drag som hade snott ihop sig. Själv funderade jag på att känns det inte lite konstigt om mitt drag, så jag vevade också upp....och ja där satt den, den lilla stackars musslan. Fiskekungen drog även han upp ett musselskal men utan innehåll.
Snart drog sig skräckinjagande moln in över sjön av typ Independence Day, på avstånd kunde vi se ett par blixtrar.
Vi den här tidpunkten hade vi trollat i ca fyra timmar utan ett enda napp och vi började faktiskt tröttna. Vi hade inte heller sett någon annan på hela sjön dra upp en enda fisk. Det som begeistrade oss mest nu var hur mörkt vattnet och himlen helt plötsligt blivit och där emellan fanns ett skrämmande ljus som vi aldrig tidigare upplevt.
Regnet slapp vi och fiskerenset också! Nästa gång blir det havsfiske i Öresund, bättre lycka den gången!

måndag 6 juli 2009

Awkward

Den gångna helgen har verkligen varit tråkig. Feber hela helgen, ingen "Diggiloo" (men man slapp bli dyngblöt har jag hört från flera håll). Det har varit temperaturer över det normala både inombords som utomhus. Lite som "Temperaturen" den gamla scoutslagdängan:

Vi rullar vi rullar vi rullar vi rullar, Rullar vi rullar vi rullar ohej!
(jo jag rullade en massa i sängen innan jag till slut lyckades somna)

Temperaturen är hög ut i kroppen, Närmare 40 än 37,6
(nästan i alla fall - 38,4 uppmättes)

Så ska det vara när ångan är uppe, Å så är fallet i detta nu
(jo, men någon ork det fanns inte mycket av)

Jaja, men idag är det mer på den normala nivån och jag har kunnat gå till jobbet.

Jag vill avsluta med att ge ett verkligen hett tips med roliga familjebilder AwkwardFamilyPhotos.com lägg adressen på minnet, här får du dagligen smilgroparna att dras uppemot öronsnibbarna. Vem har väl aldrig veta klä upp sig som Ninja på familjefoto, i grön regnkappa så vi alla ser ut som Herr Gurka dansar mazurka eller en stolt melonbild - you touch my melon or I kill you with my gun (du bestämmer själv vilken melon du tänker på)